Over onze fanfare WIK

Denk je bij het woord 'fanfare' nog aan de typische hoempapamuziek van een groep muzikanten die door het dorp marcheert ?
Lees dan even verder om te horen wat je bij 'Willen is Kunnen' echt kan beleven !

Wekelijks verzamelen een 30-tal muzikanten om op een fijne manier samen muziek te spelen. Onder de deskundige leiding van dirigent Johan Wouters werken koperblazers, saxofonisten en slagwerkers toe naar het jaarlijks concert.

Op dat concert, tijdens het 3e weekend van maart, brengt de fanfare een afwisselend programma dat voor de muzikanten van alle niveaus fijn is om te brengen, en voor het publiek aangenaam om te luisteren. Denk maar aan enkele klassieke werken, filmmuziek, muziek uit musicals, ...

Een ander hoogtepunt van het fanfare-jaar is het eerste weekend van september.
Op zaterdagavond en zondagmiddag serveren we een lekkere maaltijd om centjes in de kas te krijgen. Op zondagmiddag nodigen we bevriende maatschappijen uit om een concert te brengen. Als tegenprestatie spelen wij op hun feesten, zo kunnen we onze mooiste stukken nog eens laten horen.

Daarnaast luisteren we ook nog verschillende activiteiten in ons district op. Zo kan je ons, met een lichter programma, aan het werk horen op oa. de Vlaamse Feestdag en op de herdenking van Wapenstilstand.

Jaarlijks organiseren we ook enkele niet-muzikale activiteiten zoals het teerfeest, daguitstap met afsluitende barbecue, ...

Dit alles begon in 1901 toen vier Berendrechtse families bedachten dat het wel fijn zou zijn om samen muziek te maken. Tijden veranderen, en ook onze fanfare is helemaal niet meer vergelijkbaar met de vereniging van toen.
Maar de kernwaarde van Willen is Kunnen is nog steeds hetzelfde gebleven:
samen op een toffe manier mooie muziek maken !

We repeteren of vrijdag
van 20:00u tot 22:00u

in zaal De Koerel,
Solftplaats 1, 2040 Berendrecht

Maak jouw eigen website met JouwWeb